Українцям не будуть нав'язувати деякі електронні послуги — проект

 Обравши курс на диджиталізацію, влада інколи нехтує застереженнями експертів та переходить межі примусу. Йдеться про принцип надання електронних послуг «за замовчуванням», що невдовзі набуде поширення.

 Вже із 7.11.2021 набере чинності закон «Про особливості надання електронних публічних послуг» від 15.07.2021 №1689-IX. Проте ще на етапі його проходження у парламенті експерти ГНЕУ висловили низку зауважень та пропозицій, які так і не були усунуті.

 Тож нардепи зареєстрували проект «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення надання публічних (електронних публічних) послуг» (№5845), аби відкоригувати деякі питання.

 Насамперед він стосується надання публічних послуг на умовах застосування «принципу мовчазної згоди». Тобто, якщо отримувач послуг прямо не заперечить такої форми, він отримає е-документ (крім судових рішень та виконавчих документів). 

 Нардепи вважають, що це не повинно стати загальним правилом. Навпаки, перелік таких виключних випадків має визначати Кабмін. І точно в нього не повинні потрапити реєстрація речових прав, актів цивільного стану, юридичних осіб та ФОП, громадських організацій і ЗМІ, процедури банкрутства тощо. Це і пропонується додати у закон.

 Адже, дійсно, покладатися на техніку та Інтернет у деяких питаннях просто необачливо.

Джерело

1 комментарий:

  1. финансовое восстановление с помощью Бенджамина Ли. электронная почта: 247officedept@gmail.com это его адрес электронной почты, а это его номер в WhatsApp + 1-989-394-3740. Я Леонардо Хьюго, агроном, который смог возродить умирающее производство кормов для скота с помощью милостивого кредитора, известного как Бенджамин Бриэль Ли, кредитный офицер. Я хочу, чтобы вы знали, что его служение - это подходящее место для вас, чтобы решить все ваши финансовые проблемы, потому что я живое свидетельство, и я не могу просто держать это при себе, когда другие ищут способ получить финансовую поддержку. Я хочу, чтобы вы все связались с этим посланным богом кредитором, используя указанные данные, чтобы стать участником этой прекрасной возможности, а также они работают с хорошим / уважаемым банком, который без задержки переводит деньги на мой счет.

    ОтветитьУдалить